Rıfat Esad’ın BAE’ye Gideceği Açıklandı – Son Dakika Dünya Haberleri

Lübnan televizyonu Al-Jadid’in haberinde Rıfat Esad’ın Beyrut’tan ayrılırken kullandığı pasaportun fotoğraflarına yer verildi.

Rıfat Esad’ın, 2 kişiyle birlikte 24 Aralık’ta Beyrut’un Refik Hariri Uluslararası Havalimanı’ndan özel jetle Dubai’ye gittiği iddia edildi.

Lübnan güvenlik güçlerinin, Suriye’deki katliamlarıyla tanınan Maher Esad’ın komutasındaki 4’üncü Tümen’den Kureydi ailesinden eski bir subayı 170 bin dolarla tutukladığı bildirildi.

Raporlarda Şam’dan Lübnan’ın Suriye sınırındaki Hılve kentine, oradan da başkent Beyrut’a kadar uzanan bir kaçakçılık hattının varlığına dikkat çekildi.

Rıfat Esad’ın yeğeni ve gelininin sahte pasaportla Lübnan’dan ayrılmaya çalıştıkları gerekçesiyle Beyrut havaalanında tutuklandığı açıklandı.

Beşar Esad’ın amcası Rıfat Esad (86), Hafız Esad’ın asistanıydı.

Başta 1982’deki Hama katliamı olmak üzere savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar nedeniyle uluslararası mahkemeler tarafından kendisine karşı suçlamalar mevcut.

2021 yılında Fransa’da yolsuzluk ve Suriye devlet fonlarını yasa dışı kullanmaktan suçlu bulunan Rıfat Esad, 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Suriye basınında çıkan haberlerde, Beşar Esad’ın 2021’deki af kararının ardından amcasının Şam’a döndüğü belirtildi.

HAMA KATLİAMI

Dönemin Suriye lideri Hafız Esad’ın kardeşi Rıfat Esad komutasındaki özel kuvvetler, 2 Şubat 1982’de ülkenin orta kesimindeki Hama vilayetinde Müslüman Kardeşler Örgütü’nün rejime karşı başlattığı ayaklanmayı bastırmak için şehri kuşattı. önce yukarıdan bombaladı, ardından topçu ateşi kullanarak ve toplu infazlarla günde on binlerce insanı katletti.

Suriye İnsan Hakları Ağı’nın (SNHR) raporuna göre, 2-28 Şubat 1982 tarihleri ​​arasında Hama il merkezinde gerçekleştirilen katliamda en az 30 bin sivil hayatını kaybederken, en az 17 sivilden haber alınamıyor. bin. sivilleri gözaltına aldı.

Humus’taki Tedmur Cezaevi’ne (Palmyra) götürüldükleri düşünülen ve daha sonra kendilerinden bir daha haber alınamayan kişilerin aileleri, yakınlarının öldürüldüğünü düşünüyor.

SNHR’nin raporuna göre El-Asida, Es Sehhane, El-Kilayniyye, Ez Zenbak, El-Hayriyya ve El Basuriyye gibi ilçeler rejim güçlerinin hava ve kara saldırıları ile bombardımanlarına yoğun bir şekilde hedef olurken, ilçelerin yaklaşık üçte biri şehir merkezi yıkıldı.

Katliamda 88 cami, 3 kilise ve çok sayıda tarihi eser de yok edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir