Refah ve Gazze'de çocuklar ölürken; Amerikalı Nikki İsrail'deki bir gülle hakkında şunları yazdı: “Onları bitirin”

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik vahşi saldırıları devam ederken, Refah'ta sivillerin sığındığı çadır kent bir kez daha hedef alındı. Bölgeden gelen acı görüntüler tüm dünyayı şok ederken; 2024 ABD başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olan ve yeterince destek alamadığı için yarıştan çekilen Nikki Haley'nin kuzey İsrail'i ziyareti olay haline geldi.

İsrail'in eski Birleşmiş Milletler temsilcisi Danny Danon, Haley'nin kuzey İsrail ziyaretine ait bazı fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştı.

CANUNA'YA “BİTİŞLER” YAZDI

Aynı zamanda ABD'nin eski Birleşmiş Milletler temsilcisi olan Haley, bir top mermisinin üzerindeki “Onları Bitirin” yazısını imzaladı. Haley'e verilen tepkiler çığ gibi büyüdü.

Donald Trump'ın rakibi olan ancak yeterli desteği alamadığı için başkanlık yarışından çekilen Haley, İsrail'e verdiği yoğun destekle tanınıyordu.

GOmDhp2XsAA8ft1

İSRAİL 7 EKİM SALDIRILARINDAN BERİ KATLİAM YAPIYOR

7 Ekim'den bu yana Gazze'ye saldırılarını sürdüren İsrail'in kuzeyinde de gerilim yüksek.

İsrail bir kez daha Refah'ta çadır kenti vurdu. İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde yerlerinden edilen Filistinlilerin bulunduğu Refah şehrinin batısında yer alan El Mevasi çadır kentini vurdu. Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, saldırıda 21 kişinin öldüğü, 10'u ağır 64 kişinin de yaralandığı belirtildi.

El Mevasi İsrail'in güvenli saydığı yerler arasında yer alsa da çadırların bulunduğu bölgeye 4 tank mermisinin isabet ettiği doğrulandı.

ASDAĞŞ

GAZZE'DE CAN KAYIPLARI 35 BİN 984'E YÜKSELDİ

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, İsrail güçlerinin son 24 saatte gerçekleştirdiği 5 farklı saldırıda 46 sivil hayatını kaybetti, 110 Filistinli de yaralandı.

Açıklamada, 7 Ekim'den bu yana devam eden bombalamalarda ölü sayısının da bildirildiği, bölgede can kaybının 36 bin 96'ya, yaralı sayısının ise 81 bin 136'ya çıktığı belirtildi.

Mynet Youtube
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Belediye başkanından çalışana cinsel şiddet!  dedi ki Belediye başkanından çalışana cinsel şiddet! “Siyasi komplo” dedi…
Ülkü Ocakları binası önünde kan döküldü!  İlçe Başkanı Emirhan Kabalak vurulduÜlkü Ocakları binası önünde kan döküldü! İlçe Başkanı Emirhan Kabalak vuruldu
Ogün Samast'ın son versiyonu!  Mahkemeye böyle çıktıOgün Samast'ın son versiyonu! Mahkemeye böyle çıktı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir