Lüks ürünlere talep düşüyor: LVMH'nin yarıyıl net karı %14 düştü.

Bu haberin ilk yayınlandığı dil İngilizcedir.

Fransız lüks marka devi LVMH'nin hisseleri, şirketin son sonuçlarıyla yatırımcıları memnun edememesinin ardından %5 düştü.

REKLAM

Son sonuçlarıyla yatırımcıları memnun edemeyen Fransız lüks marka devi LVMH'nin hisseleri Çarşamba sabahı yaklaşık %5 değer kaybetti.

LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton'un net kârının yılın ilk yarısında 8,48 milyar Euro'dan 7,27 milyar Euro'ya %14 oranında azalmasının arkasında jeopolitik ve ekonomik ortamdaki belirsizliğin yattığı düşünülüyor.

Öte yandan LVMH hisselerindeki düşüş lüks ürünlere olan talebin azalacağına dair şüpheleri artırdı.

Louis Vuitton, Dior ve Celine gibi markaları bünyesinde barındıran şirket, zengin Çinli müşterilerin bile harcamalarını azaltması nedeniyle gelirinin 2024 yılının ilk yarısında %1 düşüşle 42,24 milyar eurodan 41,68 milyar euroya düştüğünü bildirdi. masraf.

LVMH'nin başkanı ve CEO'su Bernard Arnault, mevcut duruma rağmen iyimserliğini koruyor.

Arnault, iş planlarımızda belirlenen hedeflere saygı göstererek, “Yılın ilk yarısının sonuçları, mağazalarının gücü ve ekiplerinin tepkiselliğiyle desteklenen, ekonomik ve jeopolitik belirsizlik bağlamında LVMH'nin olağanüstü dayanıklılığını yansıtıyor” dedi. aksiyon. Paris 2024 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları ile ortaklığımızın damgasını vurduğu bu yılda, bu etkinliği Fransa için büyük bir başarı ve fırsat haline getirmek için yaratıcılığımızı, zanaatkârlığımızı ve topluma olan derin bağlılığımızı kullanacağız. dünya sahnesinde parlayacak. Bunu paylaşmaktan onur duyuyoruz.”

Mevcut şartlarda temkinli davranmaya devam eden grup, yılın ikinci yarısına güvenle yaklaşıyor ve 2024 yılında lüks ürünlerdeki küresel liderlik konumunu daha da güçlendirmek için ekiplerinin çevikliğine ve yeteneğine güveniyor” dedi.

LVMH'nin 2024 görünümü

LVMH, belirsiz jeopolitik ve ekonomik bağlamda grubun işine güven duyduğunu ve markalarının çekiciliğini sürekli artırmaya odaklı bir strateji izleyeceğini söyledi.

Notta “Tüm faaliyetlerimizde en yüksek kaliteye odaklanma stratejimiz, ekiplerimizin enerjisi ve benzersiz yaratıcılığıyla birleşerek, LVMH Grubunun lüks ürünlerdeki küresel liderlik konumunu 2024 yılında bir kez daha güçlendirmemize olanak tanıyacak” ifadesini okuyoruz. .

Ancak 4 Aralık 2024 Çarşamba günü 5,50 avroluk ara temettü ödenecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir