Elazığ-Harput yolu açıldı, yolculuk süresi 8 dakikaya düştü

class = “medyanet-inline-adv”>

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Elazığ Harput il yolunun açılışını yaptı. Törende konuşan Bakan Uraloğlu, konuşmasına 24 Ocak Elazığ depreminin beşinci yılında ebediyete inen vatandaşlarımızı dua ve rahmetle anarak başladı. Uraloğlu, şunları söyledi: “5 yıl geçti ama kaybettiklerimizin acı izleri hâlâ kalbimizde. Ne yazık ki 6 Şubat’ta, Kahramanmaraş merkezli, 11 ilde büyük yıkıma yol açan 2 büyük depremle dünyada benzeri görülmemiş bir felaketle karşı karşıya kaldık. Elazığ ve 6 Şubat depremi, afetlere hazırlıklı olmanın ne kadar önemli olduğunu bize bir kez daha gösterdi” dedi. dedi.

Bolu Kartalkaya’da hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyen Uraloğlu, şunları kaydetti: “Yakınlarına sabır diliyorum. Allah ülkemizi her türlü felaketten korusun.” dedi.

class = “medyanet-inline-adv”>

ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME YAPILARINA 52 MİLYAR 871 MİLYON LİTRE YATIRIM

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Türkiye’nin ulaşım altyapısının daha güvenli ve sürdürülebilir hale getirilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Uraloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Elazığ-Harput il yolu gibi büyük projelerle şehirlerimizin ulaşım altyapısını güçlendiriyor ve yeniden inşa ediyoruz. Elazığ, binlerce yıldır Anadolu’nun kalbinde, onlarca karma medeniyete ve kültüre ev sahipliği yapan eşsiz bir coğrafyada yer almaktadır. Harput elbette sadece taş duvarlardan ve tarihi yapılardan ibaret değil. “Anadolu’nun kadim kültürünü günümüze taşıyan, geçmişle geleceği birleştiren bir köprüdür.”

Milli ve manevi değerleri her zaman koruyan Elazığ’ın AK Parti hükümetleri gözünde çok özel bir yere sahip olduğunu vurgulayan Uraloğlu, şöyle konuştu: Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Bu bir rüyanın gerçekleşmesiydi. Elazığ’da tarımın, turizmin, sanayinin ve ticari faaliyetlerin geliştirilmesine yönelik birçok projeyi hayata geçirdik. “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Elazığ ulaşım ağını adım adım inşa ettik.” Bir açıklama yaptı.

class = “medyanet-inline-adv”>

“BÖLÜNEN YOLUN UZUNLUĞUNU 365 KİLOMETREYE ÇIKARDIK”

Bakan Uraloğlu, Elazığ’ın ulaşım ve haberleşme altyapısına 52 milyar 871 milyon liralık yatırım yaptıklarına dikkat çekerek, şöyle konuştu: “2002 yılında; Bölünmüş yolun uzunluğunu 33 kilometreden 365 kilometreye çıkardık. “Sıcak bitümlü karışımlı asfalt yol yoktu ama 204 kilometre BSK asfalt yol ile Elazığ halkını yollarda güven ve konforla buluşturduk.” dedi.

Elazığ-Malatya ve Elazığ-Bingöl yollarını bölünmüş yol standardına göre tamamlayarak bu şehirlerin geleceğini birleştirdiklerini anlatan Uraloğlu, yeniden inşa edilen Kömürhan Köprüsü’nün ardından Elazığ üzerinden bağlantı tüneli ile Doğu Anadolu’ya; Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgelerini birleştirdiklerini belirtti.

class = “medyanet-inline-adv”>

Bakan Uraloğlu, Fırat Nehri üzerindeki Kömürhan Köprüsü Kolye’nin, gerilmiş eğimli süspansiyonu ve ters Y tipi özelliğiyle geçtiğimiz yıl Uluslararası Yol Federasyonu (IRF) tarafından inşaat metodolojisi kategorisinde dünyanın en iyi köprüsü seçildiğini hatırlattı. Uraloğlu, Türk mühendis ve işçilerin alın teriyle inşa edilen Kömürhan Köprüsü’nün yapımında da Eyfel Kulesi’nin yapımında kullanılan çelik kadar çelik kullanıldığını söyledi.

KARAYOLU 9 PROJESİNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Elazığ Güney Çevre Yolu’nu hizmete açarak Bingöl, Diyarbakır, Muş ve Malatya illerinin bağlantısını sağlayarak şehirlerarası trafikte rahat, güvenli ve transit akışı sağladıklarını vurgulayan Uraloğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

class = “medyanet-inline-adv”>

“Elazığ-Keban Yolu, Elazığ-Maden Yolu, Elazığ-Bingöl Kavşağı-Tunceli Yolu, Baskil Geçidi, Havaalanı Yolu gibi büyük otoyol projelerini tamamladık. Murat Nehri üzerindeki tarihi Palu Köprüsü’nü onararak hem tarihimizi koruduk hem de bu yolları kullanan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini artırdık. “Şu anda Elazığ – Malatya – Darende yol kavşağı çalışmaları, Dicle II ve Hazar köprüleri ile Maden İstasyon Köprüsü inşaatı gibi 9 otoyol projemizde çalışmalar devam ediyor.”

Elazığ-Harput yolu açıldı, yolculuk süresi 8 dakikaya düştü

ELAZIĞ HARPUT İL YOLU 13,6 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA

Elazığ-Harput il yolunun kentte hayata geçirilen en önemli projelerden biri olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, şöyle konuştu: “Bildiğiniz gibi Elazığ’ın kültür ve medeniyet kenti Harput, tarihi dokusu ve sosyal olanaklarıyla yüksek turizm potansiyeline sahip. . Özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin ziyaretleriyle oldukça yoğun oluyor” dedi. dedi.

class = “medyanet-inline-adv”>

Uraloğlu, daha önce kentsel gelişim içerisinde tıkanan yolda 15,6 kilometre gidilerek sağlanan Elazığ-Harput il yolunu şehir dışına alarak ulaşımı 2 kilometre kısalttıklarını belirterek, “Ben 13,6 kilometre uzunluğundayım. 2 geliş, 2 gidiş, 4 şeritli, sıcak bitümlü karışım kaplamayla bölünmüş yol haline dönüştürdük. Toplam uzunluğu 204 metre olan 2. OSB köprüsü Nurallı ve Pertek.” dedi.

İnşaat ve altyapı çalışmalarının devam ettiği Elazığ İkinci Organize Sanayi Bölgesi’ne ulaşımı sağladıklarını iddia eden Uraloğlu, şöyle konuştu: “Nüfusunun yüzde 70’inin yaşadığı Elazığ’da; “Çaydaçıra, Abdullahpaşa, Ataşehir, Bahçelievler, Yeşilkent, TOKİ Konutları, Sürsürü ve Üniversite mahalleleri ile Malatya, Keban, Pertek gibi merkezlerin trafiğine hizmet edecek bir yol oluşturduk.” Bir açıklama yaptı.

SEYAHAT SÜRESİ 8 DAKİKAYA İNDİRİLDİ

Hizmete açılan 13,6 kilometrelik yol sayesinde; Mevcut eski yolda seyahat süresini 30 dakikadan sadece 8 dakikaya düşürdüklerini belirten Uraloğlu, şöyle konuştu: “Böylece yılda 60 milyon lira zaman, 5 milyon lira yakıt olmak üzere toplam 65 milyon lira tasarruf etmiş olacağız. . Çevreye zarar veren araçlardan kaynaklanan karbon emisyonunu 315 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız. Açtığımız yol, kesintisiz lojistik akışı ile başta narenciye gibi tarım ürünleri olmak üzere ihracat faaliyetlerini geliştirerek bölgedeki ekonomik hacmin büyümesine katkı sağlayacak” dedi. dedi.

“ELAZIĞ KONVANSİYONEL DEMİRYOLU HATTINI TAMAMEN YENİLEDİK”

Elazığ’daki yatırımların sadece otoyol çalışmalarıyla sınırlı olmadığını vurgulayan Uraloğlu, şöyle konuştu: “Elazığ’ın mevcut konvansiyonel demiryolu hattının tamamını yeniledik. Palu-Genç-Muş demiryolunu taşıdık ve Yolçatı-Tatvan hattının Muratbağı istasyonuna 2 yeni hat daha ekledik. Malatya – Elazığ demiryolu hattını sinyalize ve elektrikli hale getirme planlarımız devam ediyor. Sinyalizasyon çalışmalarını bu yıl, elektrifikasyon çalışmalarını ise 2026 yılında tamamlamayı hedefliyoruz. “Yolçatı – Diyarbakır – Kurtalan, Diyarbakır – Mazıdağ hattını da modernize ederek Elazığ – Suveren – Genç hattını elektrikli ve sinyalli hale getirmeyi planlıyoruz.” Bir açıklama yaptı.

AK Parti ile birlikte popüler rota haline gelen havayollarında Elazığ’ı da ihmal etmediklerini belirten Uraloğlu, şöyle konuştu: “Terminal binasını yenileyerek yolcu kapasitesini yıllık 2,5 milyon kişiye çıkardık. Geniş gövdeli uçakların iniş yapabilmesi için yeni bir pist inşa ederek mevcut pisti genişlettik. Havalimanımız 2024 yılında 968 bin 140 yolcuya hizmet verdi. “Geçmişten geleceğe uzanan, çok daha güçlü, çok daha gelişmiş bir Elazığ için çalıştığımıza şüphe yok.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir