Dünyanın en kokulu çiçekleri aynı anda açtı

Kew Gardens'ın açıklamasına göre, Aristolochia goldiena botanik bahçesinde tarihinde üçüncü kez çiçek açtı.

Basın açıklamasında, 3 metre yüksekliğinde ve yaklaşık 48 saat yaşayan Aristolochia goldiena'nın ilk çiçeğinin 1990'da, ikincisinin ise 2023'te açtığı ve kokusunun kimyasallara benzediği belirtildi.

Titan arum 5 yıldan kısa bir süre sonra ilk kez iki kez çiçek açtı

Açıklamada, Aristolochia goldiena gibi kokulu titan arumun da şaşırtıcı şekilde çiçek açtığı belirtildi.

Açıklamada, 1889 yılından bu yana botanik bahçesinde bulunan çiçeğin ilk kez 1926 yılında açtığı hatırlatılarak, bu dönemde yaşanan yoğun ilgi nedeniyle polisin kalabalığa müdahale ettiği hatırlatıldı.

Açıklamada ayrıca çürük et kokusu nedeniyle “ceset çiçeği” ve “dünyanın en kötü kokulu çiçeği” ünvanı verilen titan arumun en son 2021 yılında çiçek açtığı bilgisi de yer aldı.

Dünyanın en kokulu çiçekleri aynı anda açtı

Yaklaşık 12 yıl sonra ilk çiçeğini açacak kadar enerji topladığı söylenen titan arum'un, geçen hafta çiçek açan diğer titan arum'la birlikte 5 yıldan kısa bir aradan sonra ilk kez iki kez çiçek açtığı iddia edildi.

Titan arum ve Aristolochia goldiena'nın ilk kez aynı anda çiçek açtığı ve iki bitkinin polen çekmek için kötü bir koku yaydığı da kaydedildi.

Söz konusu çiçeklerin çiçeklenmesini teşvik etmek amacıyla Kew Gardens çalışanlarının iki çiçekten polenleri manuel olarak toplayıp dondurup sonraki yıllarda çiçeklere aktardığının da altı çizildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir