Topkapı Sarayı'nda gece turları başlıyor

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Topkapı Sarayı'nı gece keşfetme imkanı sunan uygulama yarın başlayacak. Yeni uygulamayla Topkapı Sarayı her cumartesi 21.00-23.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Saraya gece ziyaretleri gruplar halinde gerçekleştirilecek. Yarın saat 21.00'de birinci grup, saat 22.00'de ise ikinci grup kabul edilecek. Grupların 300 kişiyi geçmemesine dikkat edilecektir.

Harem'in birçok yeri geceleri ziyaret edilebilmektedir.

Tarih meraklılarını geçmişe yolculuğa çıkaracak gece ziyaretlerinin başlangıç ​​ve bitiş noktası Bab-ı Hümayun olacak. Ziyaret kapsamında ikinci avluda yer alan İmparatorluk Divanı, Kubbealtı ve Saray Saat Galerisi'ni görebilirsiniz.

Harem bölümünde Karaağalar Mescidi, Karaağalar Taşlığı, Cariyeler Koridoru, Valide Sultan Dairesi, Hünkar Hamamı, III. Yakın zamanda yeni sergi düzeniyle ziyarete açılan Murat Has Odası, Favoriler Ofisi ve Mabeyn Taşlı, Altın Yol ve Kuşhane Mutfağı'nı ziyaret edebilirsiniz.

Gece ziyaretleri kapsamında Topkapı Sarayı'nın üçüncü avlusunda yer alan Erzak Salonu, Kutsal Emanetler Dairesi, Fatih Sarayı ve Hazine Sergisi'ni yeniden keşfetmek mümkün.

Ayrıca ünlü Topkapı Sarayı Hazinesi sergisinde yer alan Kaşıkçı Elması, Topkapı Hançeri ve Altın Taht gibi başyapıtları da görebilirsiniz.

Sarayda gece turu sırasında ziyaretçiler havuz terasında dolaşıp, iftar çardağından İstanbul'u gözlemleyebilecek.

Tur için özel biletler gişeden temin edilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir