Standard Chartered'ın Ethereum ETF'sine ilişkin yorum heyecan yarattı

800 milyar dolardan fazla varlığı yöneten finans devi Standard Chartered, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) bu hafta Ether spot borsa yatırım fonlarını (ETF'ler) onaylamasını bekliyor.

Komisyonun Spot Ether ETF (ETH) taleplerine yanıt vermesi için son tarih hızla yaklaşıyor. VanEck ETF için son başvuru tarihi 23 Mayıs iken, ARK Invest/21Shares için son başvuru tarihi 24 Mayıs.

Finans devi, Mayıs ayında onayın pek olası olmadığını söyledikten sonra bir aydan kısa bir süre sonra Ether spot ETF'lerine ilişkin tutumunu değiştirdi.

Standard Chartered FX ve dijital varlık araştırması başkanı Geoff Kendrick, SEC'in bu hafta sonunda Ether ETF'lerini onaylayacağından “yüzde 80 ila 90” emin olduklarını söyledi.

Kendrick, spot ETH ETF'lere beklenen piyasa akışını paylaştı ve rakamın yıl sonuna kadar 2,39 ila 9,15 milyon Ether'e (yaklaşık 15 milyar ila 45 milyar dolar) yükselebileceğini savundu.

Analist, tahminlerin Bitcoin ETF spot tahminlerine benzer olduğunu kaydetti. ETF girişleri nedeniyle Bitcoin fiyat tahmininin 150.000 dolar olacağına değinen Kendrick, ETH'nin 8.000 dolar civarına ulaşmasını beklediklerini paylaştı.

ile ilgili: Grayscale CEO'su Michael Sonnenshein istifa etti

Pek çok piyasa uzmanının fikrinin değişmesi, SEC'in aniden Ether borsa yatırım fonu başvuru sahiplerinden bu haftaki son tarihten önce 19b-4 başvurularını güncellemelerini istemesinin ardından geldi. Devam eden hisse senedi tartışmaları nedeniyle bu durum, ETH ETF'nin reddedileceğinden neredeyse emin olan piyasa uzmanlarının görüşlerini önemli ölçüde değiştirdi.

Öngörülen onay olasılığını %25'e düşüren Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, son teslim tarihi yaklaşırken tahminini %75'e yükseltti. SEC'in talebinin ardından Fidelity yeni başvurusunu yaptı ve ETF'lerde yönetilen ETH'nin stake edilmeyeceğini duyurdu.

Bu gelişmelerin ardından Ether'in fiyatı 3.800 dolara ulaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir