Sezgin Baran Korkmaz: Süleyman Soylu'dan 50 milyon dolarlık borcun silinmesi istendi – Son Dakika Siyasi Haber

Kara para aklama suçundan ihbar edilen ve şu anda yurt dışında bulunan Sezgin Baran Korkmaz, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında açıklamalarda bulundu.

İnan Kıraç'tan alacağı 60 milyon doları almak için çaba harcadığını anlatan Korkmaz, Fatih Altaylı'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İnan Kıraç'a kaçırılacağımı söyledim. “Bakan Soylu bana bu borcu silip hisseleri İnan Kıraç'a bedava vermem gerektiğini söyledi” dedi.

“İNAN KIRAÇ BENİ ERDOĞAN'A ŞİKAYET ETTİ”

Korkmaz, şunları söyledi: “Kıraç Holding'in yüzde 45'i Nahum ailesine aitti. İnan Kıraç ile Nahum ailesi arasında sorun çıktı. İnan Kıraç, Nahum ailesiyle anlaşmaya varamadığını, dışarıdan biri olarak benim Nahum ailesinin hisselerini almam gerektiğini, sonra kendisinin de o hisseleri benden alacağını söyledi. Ben de kabul ettim. Nahum ailesiyle tanıştım. Kıraç'a Holding'in yüzde 45 hissesini 60 milyon dolara satın aldım. Daha sonra İnan Kıraç'tan paramı istedim ama kabul etmedi. Kredilerimin karşılığında İnan Kıraç hakkında ihtiyati haciz kararı aldım. İnan Kıraç, daha sonra Sayın Erdoğan'ın yanına giderek Sezgin Baran Korkmaz'ın kendisini etkilemeye çalıştığını söyleyince, Erdoğan dosyayı Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e teslim etti. Abdülhamit Gül dosyayı inceleterek Erdoğan'a konunun ticari kredi meselesi olduğunu söyledi. “Daha sonra birileri Erdoğan'a bunun başarısızlıkla sonuçlandığını, konunun İçişleri Bakanı'nın sorumluluğunda olduğunu söyledi ve Erdoğan dosyayı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya teslim etti.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir