Seçim sonrası ilk MGK toplantısında terörle mücadele vurgusu – Son Dakika Siyasi Haberler

MGK, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı yaklaşık 2 buçuk saat sürdü.

Toplantıda PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ başta olmak üzere milli birlik, beraberlik ve bekaya yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve yurt dışında kararlılıkla, kararlılıkla ve başarıyla yürütülen operasyonlar hakkında Konseye bilgi sunuldu. ve DEAŞ terör örgütleri.

Toplantının öne çıkan başlıkları şöyle:

“Terör örgütlerini teşvik eden tüm aktörlerin terörle temaslarını kalıcı olarak ve gecikmeksizin kesmelerinin önemli olduğunun altı çizildi.

Terör örgütlerinin ve destekçilerinin bölgemizin geleceğinde yerinin olmayacağının altı çizildi; Terör örgütlerini teşvik eden tüm aktörlerin sağduyulu hareket ederek terörle temaslarını kalıcı ve gecikmeden sonlandırmasının önemli olduğunun altı çizildi.

Uluslararası topluma Gazzelilere ve insani yardım kuruluşlarına yönelik saldırılara son verilmesi ve kalıcı barış çabalarına destek verilmesi çağrısında bulunuldu.

Terör örgütlerinin ve destekçilerinin bölgemizin geleceğinde yerinin olmayacağının altı çizildi.

“Terör örgütü PKK/KCK-PYD/YPG'nin Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımıza ve temsilcilerimize yönelik saldırılarının yakından takip edildiği belirtildi.”


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir