Özgür Özel 26 ilden sık sık “hayır” dedi: “Erken seçim” anketinde büyük fark var

ASAL Araştırma, “Türkiye Mayıs 2024 Siyasi Gündemi Araştırması”nı yayınladı. Araştırma kapsamında 26 ilde 2 bin kişiye şu soru soruldu: “Sizce 24-28 Mayıs arasında erken seçim yapılmalı mı?” Soru soruldu.

TÜRKİYE'NİN TÜMÜNDEN YANIT ALINDI

Araştırmanın yapıldığı iller; Ankara,Adana,Aydın,Antalya,Balıkesir,Bursa,Diyarbakır,Erzurum,Hatay,Gaziantep,İstanbul,Kayseri,İzmir,Kocaeli,Konya,Kırıkkale,Manisa,Malatya,Samsun,Mardin,Tekirdağ,Şanlıurfa,Van,Trabzon,Yalova ve Zonguldak'tı.

AA-20240424-34365251-34365242-CHP_TBMM_GRUP_TOPLANTISI

DİĞER CEVAPLAR ÜÇ KATINA ÇIKTI

Ankete verilen her üç yanıttan biri ezici bir çoğunlukla sonuçlandı. Katılımcıların yüzde 68,3'ü erken seçim istemediğini söyledi.

Thumbs_b_c_5430de9721075dc3ef5b70b4eb2bbc48

Fikrim olmadığını söyleyenlerin oranı ise %10,8 oldu. Katılımcıların yüzde 20,9'u erken seçim yapılması gerektiğini vurguladı.

GPZBlVlWcAAeI44

ÖZEL'DEN ÖN MESAJLAR: BEN SÖYLEMİYORUM, MİLLET İSTİYOR

CHP Lideri Özgür Özel erken seçime ilişkin şunları söyledi: “31 Mart'ı 'Hemen sandık başına gidelim' demek için bahane olarak kullanmam. Ama bu böyle devam ederse millet erken seçim isteyecek ve kimse aday olamayacak.” Kendi açılarından bu çok açık.” dedi.

Özel, 8 Haziran'da Medyascope'a verdiği röportajda şunları söyledi: “31 Mart seçim sonuçlarını istismar ederek veya 31 Mart seçim sonuçlarına bakarak erken seçim çağrısı yapmayacağım. 31 Mart'ta şöyle dedi: 'Biz birinci parti olduk, erken seçim istiyoruz, bunu yaparsak o insanlara saygısızlık olur.' dedi.Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

Mynet Youtube
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Sosyal medyada paylaşıldı ve vatandaşlara seslendi Sosyal medyada paylaşıldı ve “vazgeçin” dedirtti! “Ayasofya'nın sütunlarına…”
İnternetten tanıştı, duş alırken vurdu!  Saldırıyı 19 yaşındaki bir kızın yaptığı ortaya çıktıİnternetten tanıştı, duş alırken vurdu! Saldırıyı 19 yaşındaki bir kızın yaptığı ortaya çıktı
Tarihi bir evde film tadında soygun!  130 milyon lira kâr ettiTarihi bir evde film tadında soygun! 130 milyon lira kâr etti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir