Okan Buruk: Olimpiyat Stadını pek istemedim

genişletmek

KAYNAKCnnturk.com

Sezon öncesi hazırlıklarını Avusturya'da sürdüren Galatasaray, hazırlık maçında LASK Linz'e 3-2 yenildi. Maçın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk basına açıklama yaptı.

Maçı değerlendiren Okan Buruk, şunları söyledi: “Kampın ilk maçı. Yoğun bir antrenman yaptık. Bizim açımızdan avantajlı bir maçtı. Birçok gencimizi gördük ve onlara zaman verdik. Güzel bir hazırlık maçıydı. Mutluyum. Temiz bir şekilde geçti. Her iki takım da futbola odaklandı. İyi bir maçtı. Zor bir takıma karşı oynadık. Bu onların dördüncü dost canlısı. İlk hazırlık maçımız olmasına rağmen oyuncularımızın temposunu beğendik. Rakibimizi tebrik ediyorum dedi.

Yusuf Demir ve Metehan Baltacı'nın performansıyla ilgili konuşan Buruk, şunları söyledi: “Yusuf'un hazır olduğunu gördük. Oyuncuların bize verdiği mesaj aslında bu. İyi çalıştı ve buraya iyi bir şekilde geldi. Bu mesajı Yusuf'tan aldık. Mental olarak geçen seneye göre çok daha iyi bir duruma geldi. Bugün hem toplu hem de topsuz çok iyi oynadı. Çok sayıda top kazandı. Metehan sevdiğimiz bir oyuncu. Geçen sene de, ondan önceki sene de Metehan'ı hep sahada oynatmaya çalıştık” dedi.

“ZAHA ÖNEMLİ MAÇLAR OYNADI”

Wilfried Zaha'nın çok değerli bir oyuncu olduğunu belirten Okan Buruk, şöyle konuştu: “Zaha fiziki olarak tam olarak hazır olmasa da çok hazır olduğunu gösterdi. Çok önemli bir oyuncu, değeri çok yüksek. Birçok maçta görev aldı. Son birkaç önemli maçı kazandı Yabancı, “Özel oyuncu sayısını seçmekte zorlanacağız. Planımızı yapıp gençlerimizin bir kısmını yeniden borçlandıracağız” dedi.

“OYUNLAR OYNANANA KADAR AVANTAJ GÖREMEZSİNİZ”

Süper Lig maçlarıyla ilgili konuşan Buruk, “Maçlar oynanmadan bunun bir avantaj olduğunu söyleyemezsiniz. Önümüze çıkan maçları oynayacağız ve geçen sene 36 maç kazandık, bu sene hepsini kazanmak istiyoruz” dedi. .” Rekorlar kırmaya devam ederken 25'inci şampiyonluğu da kazanmak istiyoruz.”

Süper Kupa karşılaşmasının Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak olmasıyla ilgili tecrübeli teknik adam, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Olimpiyat Stadı ise Allah hepimizin işini kolaylaştırsın. Sahayı görebiliyor musun? Sonra herkese dürbün alın. Sahanın kenarına gelip kulübeye varıncaya kadar bir dakika geçiyor. Bazen Dönüyor, bir pozisyon geçiyor, bir pozisyon başlıyor. Ben pek istemedim ama 'Beşiktaş'ın istediği Olimpiyat Stadyumu'ydu. İyi şanlar. İki iyi ve harika takım bir araya gelecek. Bizim için hazırlıktaki hedef hâlâ Süper Kupa maçıdır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir