Kripto para piyasasında bugün ne oldu?

Kripto para endüstrisi, Matter Labs'in “sıfır bilgi” terimini ticari marka haline getirme kararına karşı çıkıyor. Analistler, ABD spot Ether ETF'lerinin S-1 başvurularının gelmeye başladığı Haziran sonu veya Temmuz başında listeleneceğini söylüyor. Kripto para borsası Gemini, sonlandırılan borç verme programında kilitlenen milyarlarca doları dağıtmaya başlayacak.

Matter Labs 'sıfır bilgi' ticari markası için başvuruda bulundu

Matter Labs, kripto para birimi endüstrisini kızdıran “sıfır bilgi” teriminin şirketin özel fikri mülkiyeti olduğunu iddia etmek için dokuz ülkede ticari marka başvurusunda bulundu.

zkSync'i geliştiren kurumsal varlık Matter Labs, daha önce teknolojik paradigma iddiasını güçlendirmek amacıyla kripto para borsalarında “ZK” sembolü altında bir token listelemeye çalışmıştı.

Sıfır bilgi (ZK) teknolojisi, bir kişinin (kanıtlayıcı) diğerini (doğrulayıcı) belirli bir ifadenin doğru olduğuna, gerçek ifadeyle ilgili herhangi bir ayrıntı açıklamadan ikna etmesine olanak tanıyan kriptografik protokolleri ifade eder.

StarkWare CEO'su Eli Ben-Sasson, Cointelegraph'a verdiği röportajda Matter Labs'in ZK teknolojisini ticari marka haline getirme girişiminin saçma olduğunu söyledi:

“ZK şifrelemesi herkesin iyiliği için geliştirildi. 'ZK'yi özel fikri mülkiyet olarak kamulaştırmaya çalışan bir şirketin fikri mülkiyeti gasp etmesine tanık olmak utanç verici. Bu, tek bir fırıncının genel bir fikri empoze etmeye çalışması kadar saçma. ekmeğin patent kodu.”

Cointelegraph ile paylaşılan kamuya açık bir mektupta önde gelen endüstri uzmanları, Matter Labs'in “baskıcı davranış” olarak tanımladıkları ticari marka başvurusunun geri çekilmesi çağrısında bulundu.

Kamuya açık mektup, Polygon kurucu ortakları Sandeep Nailwal ve Brendan Farmer, StarkWare CEO'su Eli Ben-Sasson, Polyhedra Network kurucu ortağı ve zkBridge ortak mucidi Tiancheng Xie'nin yanı sıra Turing ödülü sahibi ve ZK-proofs ortakları da dahil olmak üzere önemli kişiler tarafından imzalandı. . -Mucit Shafi Goldwasser.

Mektupta şu ifadelere yer verildi:

“ToM'un herkese ait olan bir kamu malı olduğuna inanıyoruz. Kamu yararını ele geçirmek için hukuk sistemini istismar eden bir şirket, kriptografik etiği ihlal eder. Hatta Matter Labs'in kendi değerlerine aykırıdır…”

Ethereum ETF, BlackRock'un S-1 Başvurularını Dosyalamasıyla Haziran Ayında 'Yasal Olanağı' Başlattı

BlackRock'un lansman için gerekli anahtarı güncellemesinin ardından analistlere göre, Ether (ETH) için ABD spot borsa yatırım fonlarının (ETF'ler) Haziran ayı sonuna kadar faaliyete geçmesi “şansı” var.

BlackRock ayrıca iShares Ethereum Trust (ETHA) için 19b-4 başvurusunu onayladıktan bir hafta sonra, 29 Mayıs'ta SEC'ye güncellenmiş bir S-1 başvurusunda bulundu.

“İyiye işaret.[Il resto probabilmente seguirà presto]”Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas 29 Mayıs'taki bir gönderide şunu yazdı: [Muhtemelengerikalanıdayakındagelir”dedi

SEC'in yorumlarına “ince ayar” yapmak için muhtemelen bir tur daha olacağını, ancak “Haziran sonlarında bir lansmanın meşru bir olasılık olduğunu” ekledi. Ancak Balchunas, onayın 4 Temmuz civarında alınabileceğini öne sürerek, erken onayın “uzun bir ihtimal” olacağını da sözlerine ekledi.

Gemini kullanıcı kazanmak için 2,18 milyar dolar iade edecek

Kripto para borsası Gemini, 18 aylık para çekme işleminin dondurulmasının ardından, Earn kredi programı kullanıcılarına 2,18 milyar dolar dağıtacağını duyurdu.

29 Mayıs'ta yapılan duyuruya göre Gemini's Earn kullanıcılarına, artık kullanılmayan programa katılımları karşılığında tazminat ödenecek. Dağıtımlar tamamlandıktan sonra kullanıcılar dijital varlıklarının değerinin %232'sini geri alacaklar. Gemini duyurusunda

“Bu, örneğin, Kazan programına bir Bitcoin ödünç verirseniz, bir Bitcoin'i geri alacağınız anlamına gelir. Bu, Varlıklarınızı Kazan programına ödünç verdiğinizden bu yana tüm değer artışını alacağınız anlamına gelir.”

Duyuru, kripto para kredilendirme şirketi Genesis'in yakın zamanda alacaklılardan gelen 3 milyar dolarlık talepleri karşılamasının onaylanmasının ardından geldi. Borç veren Ocak 2023'te iflas başvurusunda bulunduğunda Gemini'nin Genesis'e bağlı milyarlarca dolarlık müşteri fonu vardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir