Kırgız hükümetini devirmeyi amaçlayan gruba ait mühimmat ele geçirildi

Kırgızistan Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, şiddet yoluyla iktidarı ele geçirmeyi amaçlayan “suçlu ve yıkıcı” bir grubun üyelerinin bulunduğu adreslerde arama yapıldığı belirtildi. ve ülkeyi istikrarsızlaştırın. Ülkede yaşanan kitlesel huzursuzluk nedeniyle sosyo-politik durum ve kullandıkları araçlarda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiği ve malzemelerin ele geçirildiği bildirildi.

Açıklamada, “Güvenlik operasyonunda 50 tüfek, 20 tabanca, 255 bin 238 adet mühimmat, 200 takım kolluk kıyafeti, 150 polis ve 100 asker şapkası, 38 takım kurşun geçirmez yelek, 2 adet drone, telsiz, ev yapımı patlayıcılar ve diğer yasaklı yayınlar bulundu.” “Ayrıca Kırgızistan Milletvekili Marlen Mamataliyev'e ait askerlik belgesi de bulundu.” Açıklamaya yer verildi.

Hükümeti devirmeyi planlayan gruba ilişkin soruşturmaların ve ek önlemlerin devam ettiği kaydedildi.

Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi dün yaptığı açıklamada, soruşturma ve araştırma operasyonlarının ardından hükümeti devirmeyi planlamakta kararlı olan “KBA”, “MEC”, “BBK”, “MAC” ve “SAB” adlı üyeden oluşan bir grubun tutuklandığını duyurdu. yakalandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir