Kayıp Malezya uçağının bulunması mümkün mü?

İngiliz The Telegraph gazetesinin haberine göre Cardiff Üniversitesi'nden araştırmacılar, Malezya'dan Çin'e havalanan Malezya Havayolları'na ait MH370 sefer sayılı uçağın 8 Mart'ta kaybolduğu gün olan 8 Mart 2014'te Hint Okyanusu'nda su altı mikrofonları aracılığıyla kaydedilen bazı sinyaller keşfettiler. 2014. .

Araştırmacılar, uçağın düştüğü tahmin edilen anda kaydedilen 6 saniyelik sesin, enkazın yerinin belirlenmesine yardımcı olabileceğini kaydederek, 200 tonluk bir uçağın saniyede 200 metre hızla düşmesinin, 1000 metreye eşdeğer kinetik enerji oluşturabileceğini söyledi. küçük deprem.

Bu miktardaki kinetik enerjinin binlerce kilometre uzaktaki su altı mikrofonlarıyla kaydedilebileceğini öne süren araştırmacılar, bölgede bulunan iki su altı dinleme istasyonuna işaret etti.

Araştırmacılar, Birleşmiş Milletler Kapsamlı Nükleer Test Yasağı Anlaşmasını izlemek için bir gözetim merkezi olarak kurulan iki istasyonun, Britanya'nın denizaşırı toprakları olan Diego Garcia Adası ve Avustralya'nın Cape Leeuwin bölgesinde bulunduğunu söyledi.

Cardiff Üniversitesi doktoru Usama Kadri, Cape Leeuwin'in, sinyallerin dakikalar içinde gelebileceği iki dinleme noktasından belirlenen saatlerde kayıt yaptığını ancak Diego Costa'da herhangi bir kayda rastlanmadığını kaydetti.

Bu durumun sesin kaynağı konusunda şüphe uyandırdığını belirten Kadri, bölgede benzer enerji üretecek patlamalarla sinyalizasyon tatbikatı yapılabileceğini söyledi.

Kadri, tatbikat sonucunda benzer bir sinyal ölçümü kaydedilmesi halinde Malezya uçağının tam yerinin gösterileceğini, sinyallerin alakasız olması halinde arama alanının ve tahmini düşme süresinin yeniden değerlendirilebileceğini söyledi.

Okyanuslardaki kazalara karşı bu teknolojinin kullanılmasına yönelik çalıştıklarını vurgulayan Kadri, şöyle konuştu: “Maalesef kayıp uçak için yeni bir arama çalışması başlatmak için gerekli hassasiyette bir sinyal bulamadık. Ancak öneriler gelirse; Yetkililer tarafından takip edilmesi halinde, gözlemlenen sinyallerin konuyla ilgisi değerlendirilebilecek ve kayıp Malezya uçağının olası tespiti mümkün olabilecektir.” “Onun yerini aydınlatabiliriz.” dedi.

Kadri, geçmişte bu teknolojiye sahip bir Arjantin denizaltısının bulunduğunu da hatırlattı.

Ne oldu?

Malaysia Airlines'ın MH370 sefer sayılı uçuşu, 8 Mart 2014 tarihinde Malezya'nın Kuala Lumpur Uluslararası Havalimanı'ndan Çin'in başkenti Pekin'e doğru havalandı ve uçakla son iletişim kalkıştan 38 dakika sonra gerçekleşti.

Bazı radar kayıtları, ordu radarı tarafından tespit edilen uçağın batıya doğru planlanan rotadan saparak Hint Okyanusu'nun güneyine doğru uçtuğunu gösteriyor.

227 yolcu ve 12 mürettebatın bulunduğu uçağın Hint Okyanusu'nun güneyine düştüğü sanılan arama, havacılık tarihinin en pahalı arama kurtarma operasyonu oldu. Ancak bir kısmı MH370'e ait olan uçağın parçaları dışında uçağa ait herhangi bir iz bulunamadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir