Doğum Kontrolünde Devrim Yaratan Gelişme: Erkekler İçin Geliştirilen Sperm Testi Sonuçları Umut Verdi!

Torrance, California'dan 24 yaşındaki Logan Whitehead, bir buçuk yıl boyunca her sabah omuzlarına şeffaf bir jel sürdü, kurumasını bekledi ve ardından her zamanki gibi gününe devam etti. El dezenfektanı gibi görünen ve kokan jel, sperm üretimini engellemek için kullanılan hormonal bir çözüm, diğer adıyla erkek doğum kontrolüydü.

ŞİMDİYE KADARKİ EN ETKİLİ ÇÖZÜM OLARAK GÖRÜLÜYOR

Whitehead, katılımı geçen kış sona erene kadar jelin 2. aşama denemesinde gönüllü oldu. Testosteron ve sperm üretimini azaltan Nestorone adlı sentetik hormonu içeren ürün, erkeklere yönelik yeni doğum kontrol yöntemlerinin en gelişmişi olarak değerlendiriliyor.

Whitehead, Gıda ve İlaç İdaresi'nin jeli onaylaması durumunda, özellikle karısının mevcut doğum kontrol seçenekleriyle mücadele ettiğini gördükten sonra kesinlikle kullanmaya devam edeceğini söyledi. Whitehead, “Jel çok basit bir işlemdi” dedi. “Her gün hap almak gibiydi.”

HERHANGİ BİR YAN ETKİ GÖRMEDİM

Whitehead, jeli kullanırken sırtının üst kısmındaki sivilce ve belki biraz kilo alma dışında herhangi bir yan etki fark etmediğini, ancak bunun işinde hareketsiz olmasıyla ilgili olabileceğini söyledi.

HORMON JELİ DENEME UMUT SÖYLÜYOR

Pazar günü Boston'daki Endokrin Derneği konferansında, Ulusal Sağlık Enstitüleri'nin Doğum Kontrol Geliştirme Programından araştırmacılar, hormon jelinin 2. aşama denemesinden elde edilen cesaret verici sonuçları sundular.

2

BEKLENENDEN DAHA HIZLI SONUÇLAR VERİLDİ

Çalışmaya, her kürek kemiğine günde bir kez 5 ml (yaklaşık bir çay kaşığı) jel uygulayan, yaşları 18 ile 50 arasında olan 222 erkek katıldı.
İki bölümden oluşan yargılamanın ikinci kısmı ise halen devam ediyor. NIH'nin Doğum Kontrolü Geliştirme Programı başkanı Diana Blithe'ye göre, ilk sonuçlar doğum kontrolünün beklenenden daha hızlı çalıştığını gösterdi.

SONUÇLAR ÇOĞU KATILIMCI İÇİN BAŞARILI

Jeli 12 hafta boyunca her gün uyguladıktan sonra, çalışma katılımcılarının yüzde 86'sında sperm baskılanması sağlandı. Bu, mililitre meni başına yalnızca 1 milyona kadar sperm bulunduğu anlamına geliyor; bu da araştırmacıların doğum kontrolü için etkili olduğuna inandığı miktar. Ortalama olarak etkili doğum kontrolünün süresi sekiz haftadır. Bunun aksine, doğum kontrolü olmadığında normal sperm sayısı mililitrede 15 ila 200 milyon arasında değişebilir.

4

KULLANILDIĞINDAN DAHA UZUN SÜRDÜ

Blithe, yeni verilerle ilgili bir haber bülteninde, sperm baskılanmasına yönelik beklenenden daha hızlı sürenin cesaret verici bir işaret olduğunu, özellikle de bu sperm seviyelerine ulaşmak için geçmişteki girişimlerin daha uzun sürdüğünü söyledi. Önceki çalışmalar, yan etkilere neden olabilecek daha yüksek hormon dozlarına ihtiyaç duyuyordu. Yeni jel hem testosteron hem de nestoron içerdiğinden daha hızlı çalışıyor ve daha az testosteron gerektiriyor.

Şimdiye kadar jelin klinik deneyine katılan erkekler, kan testosteron düzeylerinin normal cinsel işlevi sürdürmeye yetecek kadar düşük olduğunu gösterdi.

HORMONAL OLMAYAN SEÇENEKLER DE GELİŞTİRİLİYOR

Yine Pazar günü YourChoice Therapeutics, Birleşik Krallık'ta sadece 16 erkekle yapılan küçük bir çalışmanın, hormonal olmayan YCT-529 hapının güvenli ve yan etkisi olmadığını gösterdiğini söyledi. San Francisco şirketinin hormonal olmayan hapı, erkek doğum kontrolü için önemli olan A vitamini reseptörünü bloke ederek çalışıyor.

3

Merkezi Charlottesville, Virginia'da bulunan Contraline adlı bir tıbbi cihaz şirketi de, testislerden sperm taşıyan tüpler olan vas deferens'e bir jelin enjekte edilmesini içeren, hormonal olmayan bir erkek doğum kontrol yöntemi geliştiriyor.

Contraline CEO'su ve kurucu ortağı Kevin Eisenfrats, ADAM adı verilen jelin enjekte edilmesinin 15 dakikalık tek bir prosedür gerektirdiğini söyledi. Bu nedenle jelin yıllarca yerinde kalması kaçınılmazdır.

Hareketli spermler 30 gün içinde yenilenir

Eisenfrats, Ocak ayında şirketin 25 klinik deney katılımcısı arasında çalışmanın, işlemden sonraki 30 gün içinde hareketli sperm sayısında %99,8 ila %100 oranında bir azalmaya yol açtığını bildirdiğini belirtti.

“Bu, hastaların vazektomi sonrası yaşadıkları deneyime çok benziyor. “Bu hastaların bazılarında hafif morarma ve şişlik vardı ve bunlar kendiliğinden düzeldi.”Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

Mynet Youtube
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!  Kurban Bayramı 9 gün sürdüCumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Kurban Bayramı 9 gün sürdü
İliç madeninde bir işçinin daha cesedi bulundu!  Kimlik DNA ile belirlenecekİliç madeninde bir işçinin daha cesedi bulundu! Kimlik DNA ile belirlenecek
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Anayasa Mahkemesi kararlarına ilişkin açıklama: Esastan iptal yokCumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Anayasa Mahkemesi kararlarına ilişkin açıklama: Esastan iptal yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir