3 gün sürecek olan 6. Dermatolojide Karadeniz Yenilikleri Sempozyumu Samsun'da başladı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Müge Güler Özden başkanlığında düzenlenen sempozyumda, tümörler ve cilt hastalıkları ile ilgili yenilikler, tedavi yöntemleri, tanı ve bu hastalıklarla mücadele yöntemleri anlatıldı.
Sempozyum sayesinde birçok yeniliğin kamuoyuna duyurulduğunu belirten Prof. Dr. Müge Güler Özden, “6. Karadeniz Dermatolojik Yenilikler Sempozyumu'nda Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğretmen, akademisyen, uzman ve asistanlarla yeniden bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yönüyle gerçekten gurur duyuyoruz. Toplantımız bölgemize büyük katkı sağlıyor. Ayrıca bölgedeki uzmanlara ücretsiz burs imkanı sunan bir toplantı olmaktan da onur duyuyoruz. Bu yıl çok önemli konuları, çok önemli haberleri tartışacağız. Sedef hastalığının yanı sıra diğer hastalıklarda da önemli gelişmeler yaşandı. “Bu toplantıda alerjik egzama ve halk arasında 'kanat' olarak bilinen vitiligo hastalarına yönelik yeni gelişmeler ve yeni tedaviler ele alınacak” dedi.
“CİLT KANSERİNİN VARLIĞI OLABİLİR”
Prof. ayrıca tırnak diplerinde bulunan lekelere de değindi. Dr. Özden şunları söyledi: “Sempozyum konularımızın ilkinde çıban ya da 'köpek memesi' hastalığı olarak bilinen hastalıkların tedavisindeki önemli gelişmelerden bahsetmiştik. Bu da yeniliklerden biriydi. Tırnaklardaki lekeler veya daha doğrusu siyah çizgiler deri altı kanserinin belirtisi olabilir. Cilt kanseri nasıl ki cildin herhangi bir yerinde görülebiliyorsa ve ben gördüğümüzde mutlaka bir dermatolog tarafından bilgisayar destekli muayene edilmesi gerektiği gibi, bu durum tırnağın alt kısmında da gelişebilir ve tırnak dibinde gözle görülür bir siyah nokta oluşabilir. tırnak BT desteği ile ciddi şekilde araştırılması gereken cilt kanserinin habercisi olabilir. Cilt kanseri, erken tedavi edilirse yüzde 90 oranında iyileşen ve iyi huylu bir tedaviyle tedavi edilebilen, hayat kurtaran bir kanser olsa da, geciktiğinde hızla ölümcül hale gelebilen ciddi, agresif bir kanserdir. Bu nedenle erken teşhis çok önemli” dedi.
Deri ve deri altı kanserlerinde uygulanan tedavi ve tanı yöntemlerinde büyük yenilikler yaşandığını vurgulayan Dermatoloji Uzmanı Özden, şöyle konuştu: “Bu yıl bir kez daha bu vesileyle sedef hastalığı ve alerjik egzaması olan hastaları bilgilendirmek istiyoruz. Tedavilerinde büyük gelişmeler oldu ve mutlaka bu alanda uzmanlaşmış merkezlere yönelmek gerekiyor.” “Bir kez daha hatırlatmak istiyorum” dedi.
120'den fazla katılımcının yer alacağı sempozyumda 58 tıp uzmanı sunum yapacak. Uzman doktorlar tırnak biyopsisi teknikleri, tırnak dermatoskopisi, flep teknikleri, hidradenitis suppurativa cerrahisi, skyrizi, rinvoq, sedef hastalığının patogenezi, çocukluk çağı sedef hastalığının tedavisi, komorbiditeler, androgenetik alopesi, CO2 ve Qswitch lazerlerin kullanım alanları, botulinum toksininin tedavide kullanımı. kozmetik dışı alan endikasyonları, biyostimülan dolgular, onabotulinotoksinin etki süresi, sedef hastalığında hastalık modifikasyonu, tremfide erken tedavi avantajı, atopik dermatit tedavisi, anjiyoödem, ürtiker hastalarına yaklaşım, anafilaksi, deri hastalıklarında alerji testinin yeri, vitiligoda yeni tedaviler, kutanöz lupusta yeni tedaviler, HPV aşı tedavilerinde güncel gelişmeler, HA'nın vasküler komplikasyonlarının yönetimi, ayakta tedavi ortamında acil cerrahi, tırnak hastalıklarında alternatif tedaviler, PCLA uygulama endikasyonları, biyolojik jack inhibitörlerinin rolü hidradenitis suppurativa'da, erken evre mikozizmgoid mantarların tedavisi, sedef hastalığının tedavisinde küçük moleküller, akne-demodex-rosacea tedavisinde kozmetik öneriler, dudaklara dolgu maddesi uygulama teknikleri. Ameliyatsız yağ yakma teknikleri, pemfigusun güncel tedavisi, demodeks tanı-tedavisi, eritrodermi tanısı gibi birçok konuda sunumlar yapılacak. liken tedavisi ve tedavisi.