Avrupa Komisyonu dış müdahaleye karşı “demokratik kalkan” oluşturmak istiyor

Avrupa Komisyonu başkanı, üye devletlerin dış müdahaleyle mücadele etmek için “Avrupa düzeyinde güçlerini birleştirmesi” gerektiğini söyledi.

REKLAM

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa'da dış müdahaleye karşı “demokratik kalkan” oluşturma planını yineledi.

Avrupa Komisyonu Başkanı, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ve Başbakan Yardımcısı Ebba Busch ile Stockholm'de yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Avrupa'nın “Pravfond” davasında görülen olumsuz dış etkiyi nasıl önleyebileceği sorusunu yanıtlayan Avrupa Komisyonu Başkanı, bu sorunun aşılması için ülkelerin “Avrupa düzeyinde güçlerini birleştirmesi” gerektiğini söyledi.

Von der Leyen'in bahsettiği “demokratik kalkan”, çevrimiçi dezenformasyonu tespit edip ortadan kaldırarak ve Avrupalıların tehditleri tanımasını sağlayarak AB'yi zararlı etkilerden korumayı amaçlıyor. AB dijital konularda.

AB üyelerinin Haziran ayındaki Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde bir dezenformasyon ve kötü niyetli müdahale dalgasına hazırlıklı olduğu bir dönemde, Komisyon başkanı öneriyi ilk kez Mayıs ayı ortasında gündeme getirmişti.

Pravfond davası nedir?

Pazar günü Avrupalı ​​büyük yayıncıların gündeme getirdiği Pravfond davası, bir Rus örgütünün propaganda ve diğer kampanyaları finanse etmek için 48 Avrupa ülkesi ve başka yerlerde milyonlarca avro harcadığını ortaya çıkardı.

Yurtdışında Vatandaş Haklarının Geliştirilmesi ve Korunması Fonu olarak da bilinen Pravfond, silah tüccarı Viktor Bout ve suikastçı Vadim Krasikov'un savunma ekiplerinin masraflarını karşılamak için kullanıldı.

Danimarka devlet televizyonu DR'nin Avrupalı ​​bir istihbarat kaynağından elde ettiği ve Avrupalı ​​gazetecilerden oluşan bir konsorsiyumla paylaştığı Pravfond'dan sızdırılan belgeler, aynı zamanda örgütün Avrupa genelindeki operasyonların başı olarak çalışan birkaç eski Rus istihbarat görevlisinin de bulunduğunu ortaya koyuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir