Aşk-ı Memnu'nun Şayestesi Fatma Karanfil son yolculuğunda kovuldu! Cenaze törenine ünlü isimler katıldı

Aşk-ı Memnu dizisindeki Şayeste karakteriyle anılan ünlü oyuncu Fatma Karanfil, bir süredir kanser tedavisi görüyordu. Geçtiğimiz gün 25 Mayıs'ta entübe edilen ünlü oyuncudan acı haber geldi. 72 yaşında hayatını kaybetti
Usta oyuncu için Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Karanfil'in yeğenleri Aslı Karanfil, Elif Karanfil ile eşleri ve çocuklarından taziyeler alındı. Törene aile üyelerinin yanı sıra devlet tiyatroları genel müdürü Tamer Karadağlı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven, oyuncu Hülya Koçyiğit, oyuncu Pınar Altuğ ve sevenleri katıldı.

_63869 (2)

1968 yılında Ses dergisi yarışmasında üçüncü olarak kariyerine başlayan, Keloğlan, Mavi Boncuk gibi Yeşilçam filmleri ile Aşk-ı Memnu ve Çocuk Duymasın gibi önemli dizilerde rol alan Fatma Karanfil'in cenazesi, Ankara'da defnedildi. Kılınan cenaze namazının ardından öğle namazının ardından Feriköy Mezarlığında defnedildi.

_63869 (8)

“Kanserin bir buçuk ayda tamamen yayıldığını öğrendik”

Taziyelerini kabul eden torunu Elif Karanfil ise şunları söyledi: “Kanser hastasıydı, nüksetti ama hiçbir belirti göstermedi. Son bir buçuk ayda kanserin tamamen yayıldığını öğrendik. Maalesef bugün buradayız Hepiniz zaten biliyordunuz. 1,5 ay içerisinde önce muayene edildiğini, ardından hastaneye kaldırıldığını, yoğun bakıma alındığını ve entübe edildiğini anlattı.” Ne yazık ki kendisini 10 gün içinde kaybettik” dedi.

Tamer Karadağlı

“ELMAS GİBİ BİR İNSANDI”

Çocuklar Duymasın dizisinde birlikte rol aldığı Fatma Karanfil'i son gezisinde yalnız bırakmayan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, “Çok üzgünüz, bu değerlerimizi birer birer kaybediyoruz” dedi. Fatma'nın ablası da çok iyi tanıdığım biriydi. 'Çocuklar Duymasın'da birlikteydik ve çok güldük. Harika bir insandı. Çok profesyoneldi, çok neşeliydi, hayat doluydu ve örnek bir oyuncuydu.”

Birol Güven

“KARDEŞ İLİŞKİMİZ VAR”

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven ise şunları söyledi: “Çok üzgünüz. Elbette yollarımız 2002 yılında kesişti. Bildiğiniz gibi 'Çocuk Duymasın'da çok önemli rollerimizden birini çok iyi oynamıştı. 'İletişimi hiçbir zaman kaybetmedik.

Hülya Koçyiğit

“KONUŞTUM; BENİ GÖZLERİYLE SELAMLADI”

Yeşilçam'ın önemli oyuncularından Hülya Koçyiğit, şunları söyledi: “Bugün Türk sinemasının parlayan yıldızlarından birini sonsuzluğa uğurluyoruz. Bir yıldızımız daha kayarak geride kıvılcımlar bıraktı. Çok güzel bir insandı. Bize güzel anılar bıraktı, ruhu şad olsun. Huzur içinde yatsın. Tüm sevenlerine ve geride bıraktıklarına sabır diliyorum. Biz onu sevdik. Ne yazık ki entübe haldeyken kendisini hastanede ziyarete gittim. Orada selamlaştık, konuştum, gözleriyle selamladı beni. “Güle güle” dedi. “Mekanı cennet olsun, hepimize başsağlığı diliyorum” dedi.

yüksek kalite

“SON GÖREVİMİZİ YAPMAK İÇİN BURADAYIZ”

'Çocuklar Duymasın' dizisinde birlikte rol aldığı oyuncu Pınar Altuğ, şunları söyledi: “O hepimiz için çok kıymetliydi. Kayıplar her zaman çok acı verirdi. Fatma ablanın benim için yeri çok özeldi. Çünkü ben Fatma'nın ablasıyla tanıştığımda 17 yaşındaydım, hatta daha da gençti. Annem gibiydi.” İşin üzerinde çalıştılar. Daha sonra modelliğe başladığımda onun çalıştığı tekstil firmasında model olarak çalıştım. Yani tanıştığımızda çok gençtim. Yıllar sonra çocuklar onu duyunca Birol'a dedim ki: 'Bak, annesine benzeyen biri var. Yıllardır birlikte çalışma fırsatımız oldu. Tabii hasta olduğu haberini aldığım için bugün burada olmak çok üzücü. bazen bazı şeyleri kaçırıyoruz: “Hepimiz ayrı çalışıyoruz, hepimiz ayrı koşuyoruz. Son görevimizi yapmak için buradayız” dedi.

(DHA)

ekran penceresi

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Eşine üstsüz poz verdi!  Eşine üstsüz poz verdi! “Kaslı bir gösteri sergiledi”
Talkers'ta patlayıcı anlar!  Eski kocasının fantezisini ortaya çıkardı  Talkers'ta patlayıcı anlar! Eski kocasının fantezisini ortaya çıkardı
Hakim karşısına çıktı!  Suçlamaları kabul etti... Hakim karşısına çıktı! Suçlamaları kabul etti…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir