ABD'de lisede silahlı saldırı: 4 ölü, 9 yaralı

ABD basınında çıkan haberlere göre, yerel saatle 11.30 sıralarında Georgia'nın Winder kentindeki Apalachee Lisesi'nde silah sesleri duyuldu. Daha sonra okula giden polis ekipleri, silahlı saldırı olarak nitelendirdikleri olaya müdahale ederek bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

Georgia Soruşturma Bürosu olaya ilişkin yaptığı açıklamada, saldırıda 4 kişinin öldüğünü, en az 9 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Saldırının gerçekleştiği Barrow County'nin şerifi Jud Smith, olayla ilgili yaptığı açıklamada “çok sayıda yaralı olduğunu ve şüphelinin gözaltında olduğunu” söyledi.

Öte yandan CNN'e konuşan bazı isimsiz güvenlik yetkilileri, şüphelinin 14 yaşında bir erkek çocuk olduğunu söyledi ancak şüphelinin kimliğine ilişkin herhangi bir detay paylaşılmadı.

BİDEN'DAN 'SİLAH SATIŞLARINDA GÜVENLİK KONTROLÜ' ÇAĞRISI

Öte yandan Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada ABD Başkanı Joe Biden'ın saldırıyla ilgili bilgilendirildiği belirtiliyor.

Açıklamada, Biden'ın ulusal güvenlik danışmanları tarafından bilgilendirildiği ve yönetimin hem federal hem de eyalet düzeyindeki yetkililerle acil temas halinde olduğu bildirildi.

Daha sonra olayla ilgili yazılı açıklama yapan Biden, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi ve saldırıdan büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Biden, bu saldırının silah satışlarında detaylı güvenlik kontrollerinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdiğini vurgulayarak, Kongre'ye “silah satışına ilişkin yasal düzenleme” çağrısında bulundu.

Saldırı silahları ve yüksek kapasiteli şarjörlerin yasaklanması gerektiğini vurgulayan Biden, bu tür silahlı saldırıları azaltacak şekilde silah satışlarının düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.Bu içerik Metin Yamaner tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir