Hamile kadını öldürüp şöyle dedi: “Bir fantezim vardı”… Cezası açıklandı! – Türkiye'den son dakika haberleri

bursaTemmuz ayında Türkiye'nin Yıldırım ilçesinde korkunç bir vahşet yaşandı.

Edinilen bilgiye göre; Suriye vatandaşı Yahya Al Mohamad Altaha (42), 4 çocuk annesi ANCAKAralık 2022'de ondan boşandıktan sonra uzak bir akrabası vardı. NMT (43) ile Ortabağlar ilçesindeki evde yaşamaya başladı.

İddiaya göre olay günü öğle saatlerinde Yahya Al Mohamad Altaha ile NMT seks yaptı. Yahya Al Mohamad Altaha, ilişki sırasında NMT'nin kafasını yatağa astı ve kolları vücudunun altında olan hamile kadının önce sağ, sonra sol eliyle boğazını sıktı. Bu sırada boğazından tıslama ve ağzından köpük çıkan kadın hareketsiz kaldı.

Durumu fark eden Yahya Al Mohamad Altaha, saat 13.00 sıralarında evinden çıkarak arkadaşlarıyla buluşmaya gitti. Saat 17.00 sıralarında eve döndüğünde NMT'yi hareketsiz yatarken gören şüpheli, bu sefer de arkadaşını cep telefonundan aradı. BENYardım istedi. BEN. evine dönüp sağlık ekiplerine haber verdi. Gelen sağlık ekibinin yaptığı incelemede NMT'nin hayatını kaybettiği belirlendi. İhbar üzerine adrese sevk edilen polis ekipleri, Yahya Al Mohamad Altaha'yı gözaltına aldı.

'FANTEZİ' SAVUNMA

Polis merkezindeki sorgusunda şüpheli, NMT'yi bilerek ve kasten öldürmediğini iddia ederek, olayın ilişki sırasında fantezi kurma isteği nedeniyle meydana geldiğini iddia etti. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Yahya Al Mohamad Altaha, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

kaza hakkında Bursa BaşsavcılığıHazırladığı iddianamede “Tanık ifadesinin ardından yapılan soruşturma sonucunda Suriye uyruklu Yahya Al Mohamad Altaha'nın hamile olduğunu bildiği NMT'yi cinsel fantezi kılığında cinsel ilişki sırasında boğarak öldürme suçunu işlediği belirlendi.” onun görüşüne yer verildi.

İNDİRİM UYGULANMADI!

Sanığın 19 yıl önce ülkesinde evlendiği ve kazadan 8 ay önce boşandığı eski eşinin bu evlilikten sahip oldukları 4 çocuğunu da sevmediğini belirten, “Hamile olduğumu her öğrendiğinde, ilişki sırasında boğazımı sıkarak ve karnıma bastırarak bebeği aldırmaya çalışıyordu.” Soruşturma sırasında verdiği ifade de iddianamede yer aldı.

İtibaren, Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde “Kadına yönelik planlı cinayet” Karar duruşması, ağırlaştırılmış müebbet hapis suçundan dava açılan Yahya Al Mohamad Altaha hakkında yapıldı.

Al Mohamad Altaha, mahkemedeki son sözleri sorulduğunda önceki açıklamalarını tekrarladı ve şunları söyledi: “Ölüm cinsel ilişki sırasında istemeden gerçekleşti. Cinsel ilişkiye girdiğim kişi amcamın kızıydı, neden öldürmek isteyeyim ki? Onu çok seviyordum. Uzun süre cinsel ilişki yaşadık. Ne olduğunu bilmiyorum. Sanki ölmüş gibi, o sırada beyin kanaması geçirmiş olabilir. Tahliyemi istiyorum.” dedi.

Kadının boğazındaki morlukların nedeni “Belki de seni öptüğüm için öyleydi.” Mahkeme, sanığa “kadını kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi, cezada indirime gitmedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir