ETH fiyatı SEC'in geri adım atmasının ardından toparlanıyor

Consensys'in ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun ETH'nin bir menkul kıymet olup olmadığına ilişkin soruşturmasını tamamladığını açıklamasının ardından Ether (ETH) yeniden 3.500 doların üzerine çıktı.

ETH, şirket 19 Haziran'da SEC'in X hakkındaki soruşturmasını kapatacağını açıklayana kadar 3.493 dolardan işlem görüyordu. Kripto yorumcularına göre bu “alan için çok büyük”.

Consensys, “SEC Uygulama Bölümü bize Ethereum 2.0 hakkındaki soruşturmasını kapattığını bildirdi” dedi.

CoinMarketCap verilerine göre Ether, 20 dakika içinde yaklaşık %1,4 artışla 3.541 dolara yükseldi ve kritik ve yakından izlenen 3.500 dolar seviyesini kırdı. ETH şu anda 3.531 dolardan işlem görüyor.

Ether sıklıkla bu seviyenin üstüne ve altına doğru hareket ettiğinden, 3.500 dolar seviyesi yatırımcılar için çok önemli.

Consensys'in paylaşımındaki hafif yükseliş, yatırımcı güveninin arttığını ve SEC'in harekete geçmeye karar vermesi durumunda ağdaki ETH transferleri de dahil olmak üzere potansiyel menkul kıymetler kanunu ihlallerine ilişkin son endişelerin potansiyel olarak hafifletildiğini gösteriyor.

Consenys, “Bu, SEC'in ETH satışlarını menkul kıymet işlemleri olarak ücretlendirmeyeceği anlamına geliyor” diyerek çok sayıda kripto yorumcusunun haberi kutlamasına yol açtı.

Delphi Ventures kurucu ortağı Tom Shaughnessy, “Ethereum için büyük bir kazanç” yorumunu yaptı.

Eter balinaları duyurunun ardından güven gösterdi; blockchain analiz firması Lookonchain, bir balinanın yaklaşık 19,6 milyon dolar değerinde 5.603 ETH satın aldığını bildirdi.

Kaynak: Lookonchain

Bu, SEC'in ABD'deki Ether spot borsa yatırım fonlarını (ETF'ler) onaylamasından sadece bir ay sonra gerçekleşti.

Müzakere öncesi son aşama olan başvuru sahibi Form S-1 kayıt beyanlarının onaylanmasının da ilerlemekte olduğuna dair güven artıyor.

SEC Başkanı Gary Gensler, komisyonun talepleri “yaz boyunca” onaylamasını bekliyor.

Bu yazı yatırım tavsiyesi veya tavsiyesi içermemektedir. Her yatırım ve ticaret hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir