Amerikan basını yazıyor: 'Brezilya'nın eski lideri büyükelçilikte saklanıyor' – Son Dakika Dünya Haberleri

Eski Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, aleyhindeki hukuki soruşturmalar devam ederken Brezilya'daki Macaristan büyükelçiliğinde iki gün geçirdi.

Aşırı sağcı eski cumhurbaşkanının avukatları dün yaptıkları açıklamada Bolsonaro'nun Brezilya'daki Macaristan büyükelçiliğinde olduğunu söyledi. “memnun oldum” Soruşturmadan kaçmak için sığınma talebinde bulunduğunu reddetti.

NTV'ye göre eski liderin savunması, Bolsonaro'nun Şubat ayında soruşturma altındayken tesiste olduğunu söyledi. “saklamak” New York Times'ın raporuna yanıt olarak bir bildiri yayınladı.

Bolsonaro'nun büyükelçilik binasındaki görüntülerini yayınlayan ABD gazetesine göre, eski aşırı sağcı lider, polisin pasaportuna el koyup iki yardımcısını tutuklamasından birkaç gün sonra, 12-14 Şubat tarihleri ​​arasında büyükelçilikte kaldı.

Bolsonaro'nun avukatları “Bu dost ülkeden yetkililerle vakit geçirmek için iki gün boyunca Brezilya'daki Macaristan büyükelçiliğinde ağırlandı.” söz konusu.

avukatlar, “Eski cumhurbaşkanının Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile iyi ilişkileri olduğu kamuoyu tarafından biliniyor.” Ekledi.

SEÇİM SONRASI BASKINI DESTEKLEDİ

Bolsonaro, 2022 seçimlerindeki rakibinin ve mevcut solcu cumhurbaşkanı Lula da Silva'nın iktidara gelmesini engellemek için bir “darbe girişimi” başlatmıştı. Bolsonaro destekçileri devlet kurumlarına baskın düzenledi.

Öte yandan Brezilya federal polisi geçen hafta Bolsonaro'yla ilgili “Covid-19 aşı kayıtlarında tahrifat” Bu şüphe üzerine suç duyurusunda bulundu.

Brezilya'da Kovid-19 döneminde rekor düzeyde ölüm yaşandı.

Bolsonaro, salgın sırasında aşıya karşı çıkarak sağlık kısıtlamalarını açıkça ihlal etmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir