Rize Valiliğinden “şiddetli yağmur” uyarısı

Rize Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Ardeşen ilçesine bağlı Hoşdere köyünde su baskınına maruz kalan evde yaşayan, aralarında yaşlı bir vatandaş ve yürümekte zorluk çeken vatandaşın da bulunduğu 5 kişilik ailenin hızlı ve güvenli bir şekilde tahliye edildiği belirtildi. AFAD koordinasyonunda jandarma ekipleri, JAK ve AKUT tarafından.

Bölge Meteoroloji Müdürlüğü’nden gelen alarma göre il genelinde her türlü tedbirin alındığı belirtilen açıklamada, jandarma, polis, Rize İl Özel İdaresi, DSİ ve karayolları ekiplerinin alarma geçtiği belirtildi. Rize AFAD İl Müdürlüğü koordinasyonunda.

Vatandaşlara “Dikkatli olun” uyarısı

Açıklamada, son 24 saatte ilin bazı bölgelerinde metrekareye 100 milimetrenin üzerinde yağış düştüğü ve belirli rakımların üzerinde kar yağışının görüldüğü ifade edilerek, şöyle devam edildi: “İlimiz genelinde herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Yaşanan tüm afetler için risk altında bulunan 16 ev boşaltıldı. ifadeler kullanıldı.

Vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için dikkatli olmaları yönünde uyarıda bulunan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:


“Eğimli ve yumuşak arazilerde heyelan riski artıyor. Bu tür bölgelerde ikamet eden vatandaşlarımızın güvenli alanlara taşınması önemlidir. Yüksek bölgelerde heyelan ve çığ riski olan güzergahlarda ulaşım kısıtlamaları olabilir.” Alternatif güzergahları takip edebilir ve yetkililerin duyurularını takip edebilirsiniz. Acil durumlarda 112’yi arayarak “Acil çağrı merkezini kullanabilirsiniz. Meteoroloji ve AFAD duyurularını düzenli olarak takip edin. Kar yağışı ve tipi riskine karşı dikkatli olmak önemli. Yüksek yerlerde bulunmalı ve yetkililerin uyarılarına saygı göstermeliyiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir